Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, corona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçildiği şu günlerde eğitimcilerin sorunlarını gündeme taşıdı.
Topaloğlu, "Uzaktan çalışmanın nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemeler ve bu düzenlemelerin yasal boyutu ile ilgili çalışmaların henüz yapılmadığı görülmektedir. Bilindiği gibi uzaktan çalışma uzmanlık gerektiren bir konudur ve bu süreçte her türlü önlem yetkililerce alınmalıdır" dedi.
YASAL DÜZENLEME TALEBİ
Eğitim-Sen Başkanı Topaloğlu, şöyle konuştu; "MEB tarafından başlatılan olan uzaktan eğitim uygulaması, örgün eğitimin yerini alması mümkün olmayan, tamamlayıcı eğitim olarak kabul edilmelidir. Bu kriz döneminde geçici olarak uygulanacak esaslar belirlenmelidir. Aksi takdirde her kamu kurumu kafasına göre bir uygulama yaparsa ileride telafisi imkansız sıkıntılar çıkabilir ve kamu güvenliği tehlikeye düşebilir. Ayrıca, hükümetin mevzuat gerekçesinin arkasına sığınarak ücretli öğretmenlerin ücretlerinin ödenmesine yönelik düzenleme yapmaması kabul edilebilir değildir. Böyle bir dönemde arkadaşlarımız açlığa mahkûm edilemez. Ücretli öğretmenler derhal kadroya alınmalıdır."
Siyaset
Ücretli Öğretmenler Kadroya Alınmalı
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, corona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçildiği şu günlerde eğitimcilerin sorunlarını gündeme taşıdı
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Murat Eryılmaz: Bu Ülkeye Borçluyum
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Gülay Deveci: Gür ve Güçlü Sesle Türk Kadınını Temsil Edeceğim
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
Türk Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu: Beni Linç Edeceklerdi