Samsun'da kıyma, yaprak ve karışık et döner ile kanatlı eti (tavuk) döner satışı yapan işletmeler eş zamanlı denetlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleşen denetimlerde şok eden detaylar ortaya çıktı.Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam'ın katıldığı denetimde, önceki günden kalan satılamayan pişmiş dönerleri kesip saklayarak ertesi günkü taze pişirilmiş dönere karıştırarak satmaya çalışan işletmeler tespit edildi.
ETLERİ KARIŞTIRIP SATIŞA KOYDULARMüdür İbrahim Sağlam, "İlkadım, Salıpazarı, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerinde önceki güne ait pişirilmiş satılamayan dönerlerin üzerine yeni çiğ etler takarak satmaya çalışan, önceki günden kalan satılamayan pişmiş dönerleri kesip saklayarak ertesi günkü taze pişirilmiş dönere karıştırarak satmaya çalışan işletmeler tespit edilmiştir. 12 saatlik raf ömrüne aykırı hareket eden işletmelere idari para cezası uygulanmış, insan sağlığı açısından risk oluşturan döner etlerine el konularak imha edilmiştir."

