Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden İlkadım'a 153 Milyonluk Dev Altyapı Yatırımı Yerel Yönetimler

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden İlkadım'a 153 Milyonluk Dev Altyapı Yatırımı

Hazır

Tahmini okuma süresi: 2 dakika

SASKİ, İlkadım ilçesinde 153 milyon TL maliyetle 2 bin 433 metrelik atık su kolektör hattı projesini başlattı. Başkan Halit Doğan, projenin stratejik önemine değindi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, İlkadım ilçesinde şehir merkezinin atık su yükünü taşıyan ana hattı güçlendirmek amacıyla 153 Milyon TL'lik dev bir altyapı yatırımı başlattı.

2 BİN 433 METRELİK HAT

Atakum sahilindeki çalışmaların ardından rotayı İlkadım?a çeviren SASKİ, 153 Milyon 614 bin 441 TL sözleşme bedeline sahip atık su kolektör hattı inşaatı için düğmeye bastı. Toplam 2 bin 433 metre uzunluğunda ve 2 bin mm çapında dev betonarme borulardan oluşacak projenin 180 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Mert Irmağı kenarındaki Atık Su Terfi Merkezi'nden başlayan imalatlar, Samsun Devlet Opera ve Balesi önüne kadar uzanarak şehir merkezinin ana taşıyıcı sistemini modernize edecek.

YATIRIMLAR GELECEK İÇİN

Altyapı çalışmalarının kentin geleceği için hayati önem taşıdığını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sürdürülebilir bir altyapı kurmak zorunda olduklarını belirtti.

Başkan Doğan, "Samsun?umuz büyüyor, gelişiyor. İlkadım?da başlattığımız bu kolektör hattı, şehir merkezimizin ana taşıyıcı damarını güçlendirecek stratejik bir yatırım. 2 bin milimetre çapındaki dev borularla inşa edilen bu hat, sadece bugünün değil, yarının Samsun?una da hizmet edecek" ifadelerini kullandı.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap