Rusya Ukrayna Barış Zirvesi Samsun'da Yapılsın! Siyaset

Rusya Ukrayna Barış Zirvesi Samsun'da Yapılsın!

Hazır

Tahmini okuma süresi: 1 dakika

Samsun'un tarihsel misyonuna dikkat çekerek Ukrayna ve Rusya arasındaki Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapabileceğini kaydeden SAMSEV eski Başkanı Sadi Subaşı, 3 ülkenin liderlerine çağrıda bulundu.

SAMSEV eski Başkanı ve Samsunspor'un eski Divan Kurulu Başkanı olan HHALK Gazetesi Yazarı Sadi Subaşı, Samsun'un tarihsel önemine dikkat çekerek, Ukrayna ile Rusya arasındaki Barış Zirvesi'ne Samsun'un ev sahipliği yapabileceğine vurgu yaptı. Kentteki iş dünyası ve STK'ların bu kritik zirveye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye çağrıda bulunan Sadi Subaşı, Ukrayna ve Rusya'ya olan coğrafi yakınlığa dikkat çekti, diplomatik köprü olma potansiyelini öne çıkardı. Subaşı, "Samsun, dünya barışını sağlama potansiyeline sahiptir. Türkiye adına Samsun?a çok yakışacaktır" dedi.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap