Samsun Gündemi canlı yayınında gazeteciler Noyan Alper Cabbar, Haydar Öztürk, Ünal Yavuz ve Yalçın Karataş, İlkadım, Canik, Atakum ve Bafra Belediyesi'nin denetleme komisyonu raporlarını masaya yatırdı. Gazeteciler, belediye başkanlarının bir yıllık performansının yorumladı.Canlı yayın sırasında İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz telefon bağlantısıyla yayına katıldı. İhsan Kurnaz, 1 yıllık görev süresince mali durum ve hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İlkadım'ın Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik mahallesindeki kentsel dönüşüm ve Kökçüoğlu ile Hastane mahallesindeki doğalgaz çalışmaları hakkında son gelişmeleri aktardı.
MAAŞLAR HİÇ AKSAMADIGöreve geldiğinde ciddi bir mali yükle karşılaştıklarını ancak hiç maaş ödeyemeyecek duruma düşmediklerini kaydeden İhsan Kurnaz, "İlk ay eksi 24 milyon TL'yle başladık. Allah'a hamdolsun büyük bir gayretle o ayda dahil bir gün dahi aksatmadık" dedi.Kurnaz, "Keşke zamanında personel alımı planlanırken ihtiyaca göre personel alımları yapılsaydı. Bakın biz bir söz verdik. Dedik ki; 'hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız ama tek şartımız çalışmak.' Emin olun çalışan, işine zamanında gelen hiçbir kardeşimizin ekmeğiyle oynamadık, sözleşmeliler dahil ama bankamatik dediğimiz işine gelmeyen, kaytaran yaklaşık 40 personeli de çıkardık" ifadelerini kullandı.PLANLAMADAN KAYNAKLI SAHA PERSONELİMİZ YOK!Başkan Kurnaz, "Maalesef plansız bir personel yapılanması olduğu için sokağı süpürecek personel bulamıyorum. Totalde personel eksiğimiz yok ama fen işlerinde, yol, asfalt işlerinde eksik personelimiz var. Park bahçelerde personel eksiğimiz var. Niye? Planlanırken maalesef oralar ihmal edilmiş. Biz şimdi buralara personel tamamlamak zorunda kalıyoruz ve personel maliyetimiz artıyor" diye konuştu.PERSONEL 51 BİN TL PROMOSYON ALDINisan maaşlarında üç yıllık promosyon süresinin bittiğini, bir bankayla anlaştıklarını ve personellerin 51 bin TL promosyon parası aldığını kaydeden İhsan Kurnaz, şöyle konuştu; "İlk defa bankaları belediyemize davet ettik. Konferans salonunda açık bir şekilde promosyon ihalesi yaptık. Bütün personelin de takip edebileceği şekilde, artırım yaptık. Bir banka 51 bin TL promosyon verdi, o bankaya maaşları aktardık. Aslında maaşları bir gün önce yatırmış olmamıza rağmen o bankanın kendi aksaklıklarından dolayı öğle saatlerine doğru maaşlar yattı, bu bile tenkit konusu oldu."
2 MAHALLEDE ADALARI BÖLECEĞİZ"Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy'ün kentsel dönüşüm, Kökçüoğlu ve Hastane mahallesinin de beklediği doğalgaz çalışmalarına ilişkin süreç nasıl ilerliyor" sorusuna cevap veren Başkan İhsan Kurnaz, "Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallesi riskli ilan edilmiş, bakanlık tarafından onaylanmış, kentsel dönüşümü zorunlu hale gelmiş üç mahallemiz. Hastane ve Kökçüoğlu daha farklı. Orada bir plan var. Emsal 4 dediğimiz yani zemin artı 11 kat toplamda. Orada aslında adalar çok büyük. Vatandaşlar da çoklu hissedar, anlaşıp bir müteahhide vererek dönüşümü çok zahmetli hale gelmiş. Biz önümüzdeki dönemde bu iki mahallemizde adaları ufaltacağız. Dönüşümü biraz daha kolay bir hale getireceğiz" sözlerini kullandı.MÜJDEYİ PAYLAŞALIMİhsan Kurnaz, şöyle dedi; Hastane ve Kökçüoğlu riskli alan olmadığı için biz dedik ki; bu insanlara eziyet çektirmeyelim. Ne yapalım? Burada dönüşüm başlayıncaya kadar doğalgazlarını bağlayalım. Doğalgazın bu iki mahalleye bağlanması kesinlikle ileride kentsel dönüşüme engel bir durum değil. Şu anda doğalgaz şirket bu iki mahallemizde çalışmaya başladı. Sokak boylarını ölçüyorlar. İnşallah önümüzdeki kış döneminde Hastane ve Kökçüoğlu mahallesine doğalgazı vermiş olacağız. Müjdeyi verelim."YERİNDE DÖNÜŞÜM VURGUSUİhsan Kurnaz, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallesinde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayında ofis kuracağını kaydetti. Başkan Kurnaz, şöyle konuştu; "SBB Başkanımız Halit Doğan ile geçen gün de konuştuk. Boş alanlardan başlayarak, hiç kimseyi yerinden etmeden tamamen rızaya dayalı bir dönüşüm olacak. Yaklaşık ilk etapta 1500 konut yapılacak. Özellikle boş arsalardan başlayarak örneğin Kadıköy'de hatırı sayılır bir boş arsa var, buralardan dönüşüm yavaş yavaş yapılacak."


