Ferrero Fındık, fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla TEGV ile ortak proje gerçekleştirdi.
Ferrero Fındık, fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla sürdürülebilirlik programı Ferrero Değerli Tarım kapsamında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile ortak proje gerçekleştireceklerini açıkladı.
ÇOCUKLARA EĞİTİMLER
Sakarya Karasu Bölgesi'ndeki Karasu Ortaokulu'nda 9 Ağustos'ta başlayan proje kapsamında, TEGV'e ait Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimi ile 7-15 yaş grubundaki çocuklara bilim, sanat ve temel yaşam becerileri eğitim programları uygulanıyor. Toplam 6 hafta sürecek program süresince çocuklara çeşitli eğitimler veriliyor.
Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, "Sakarya'da gerçekleştirdiğimiz 'Dört Mevsim Eğitim' projemizde, eğitimde fırsat eşitliğine en çok ihtiyaç duyan, yılın önemli bir bölümünü evinden ve okulundan uzakta geçiren mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramamasını hedefledik" dedi.
Eğitim
Ferrero Fındık TEGV İş Birliği
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
Ferrero Fındık, fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla TEGV ile ortak proje gerçekleştirdi
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Üniversitesi Canik'ten 19 Mayıs'a Mı Taşınıyor?
SAMÜ'ye Tıp Fakültesi Kuruluyor
Samsun Uğur Okulları Ailesi İftarda Buluştu
Samsun Uğur Okulları Öğrencisi Dilay Tezel Dünya Üçüncüsü Oldu
Tekkeköy'de Eğitime Destek Olan İş İnsanlarına Plaket