• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Eren Günhan Ulusoy'dan Endüstriyel Üretim Vurgusu
EKONOMİ
Yayınlanma: 28 Ocak 2020 - 20:08

Eren Günhan Ulusoy'dan Endüstriyel Üretim Vurgusu

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı ve Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği'nin (IAOM) Avrasya Bölge Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Analiz, Hürriyet Daily News ve Daily Sa

EKONOMİ
28 Ocak 2020 - 20:08
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Eren Günhan Ulusoy'dan Endüstriyel Üretim Vurgusu
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı ve Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği'nin (IAOM) Avrasya Bölge Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Analiz, Hürriyet Daily News ve Daily Sabah gazetelerine Türkiye'nin un ihracatı ve buğdayda endüstriyel üretim konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin geçtiğimiz yılı yaklaşık 3,3 milyon ton un ihracatı ile kapattığını belirten Ulusoy, değer bazında ihracatın 1 milyar 52 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ GEREKİYOR
TUSAF Başkanı Ulusoy, "Avrupa ülkelerinde ekmeğin toplam unlu mamullerden aldığı pay ortalama yüzde 55 iken, Türkiye'de 100'de 85. Giderek ekmeğin payı azalacak ve unlu mamullerin oranı artacak. Un üreticileri de endüstriye uygun çeşitler sunmak zorunda kalacak. Yerli buğday üretiminde bu endüstriyel üretime adapte olmasını gerekiyor" dedi.

TÜRKİYE UN VE MAKARNADA BİRİNCİ
Türkiye'nin un ve makarnada miktar bazında dünyanın en büyük ihracatçısı olduğunu hatırlatan Ulusoy, şöyle konuştu; "Bu iki pazarında olgunluğa erişti. Bundan sonra endüstriyel üretim ile farklı alanlar açılabilir. Türkiye'nin bundan sonra ihracatta yoğunlaşacağı alan endüstriyel üretim olmalı. Türkiye'nin kruvasan ve pizza hamuru gibi donmuş unlu mamuller ile bisküvi gibi endüstriyel üretim alanlarında aktif olabilir. Endüstriyel üretim ve ihracat ayrıca ambalaj ve lojistik gibi yan sektörlerin gelişimini arttıracaktır. Un ve makarna ihracatı kendi standartlarında devam edecek. Endüstriyel üretimin etkisi ile un ihracatı dolaylı yoldan 4 milyon tona çıkarken, ihracat geliri ise 1 milyar dolar kadar artış gösterebilir."
# Eren Günhan Ulusoy# TUSAF
İlginizi Çekebilir
Kooperatif Ürünleri Samsun Market'te
Kooperatif Ürünleri Samsun Market'te
İYİ Partili Erhan Usta'dan Asgari Ücret Çıkışı!
İYİ Partili Erhan Usta'dan Asgari Ücret Çıkışı!
Üretici Topraktan Borç Hasat Ediyor
Üretici Topraktan Borç Hasat Ediyor
Fındık Üreticisine Sahip Çıkan Yok!
Fındık Üreticisine Sahip Çıkan Yok!
Son Haberler
CHP’den 2 Kasım'da Sandık Çağrısı
CHP’den 2 Kasım'da Sandık Çağrısı
Canik'ten Aşure İkramı 
Canik'ten Aşure İkramı 
Canikli Kaşiflere Tam Not
Canikli Kaşiflere Tam Not
13 Ülkenin Halk Oyunları Kültürü Samsun’a Geliyor
13 Ülkenin Halk Oyunları Kültürü Samsun’a Geliyor
Samsun'da Belediye Otoparkında Kredi Kartına İndirim
Samsun'da Belediye Otoparkında Kredi Kartına İndirim
Samsunspor Taraftar Gruplarından Ortak Açıklama
Samsunspor Taraftar Gruplarından Ortak Açıklama

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.