İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bedri Yaşar, basının ?denetleyici? görevine vurgu yaparak, ?Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli kurallarından biridir. Basının, her türlü sorunu özgürce ele alabilmesi ve kamuoyuna sunabilmesi, denetleyici görevini yerine getirmesi noktasında oldukça önemlidir.? ifadelerini kullandı.
Basın özgürlüğü çerçevesinde yaşanan sıkıntıların demokrasimizde yaşanan sıkıntıların temelini oluşturduğuna da dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar?ın mesajında ayrıca şu sözlere yer verdi:
"Milletin en doğal hakkı olan; zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayan gazeteciler, mesleklerini icra etme yolunda pek çok zorlukla karşılaşıyorlar. Basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi demokratik toplum düzeninin en önemli gerekliliklerinden biridir. Basının, her türlü sorunu özgürce ele alabilmesi ve kamuoyuna sunabilmesi, denetleyici görevini yerine getirebilmesi açısından oldukça önemlidir. Özellikle yerel basın kuruluşları kıt kaynaklarla ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Buralarda çalışan değerli basın mensuplarımızın ve gazeteci arkadaşlarımızın sayıları azalmış ve çalışma koşulları iyice ağırlaşmıştır. Basın mensubu gazeteci arkadaşlarımız çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Türkiye?de basın özgürlüğü konusunda da önemli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunlar mutlaka elbirliği ile çözüme kavuşturulmadır. Bu vesileyle, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, Türk basınına hizmette yaşamını yitiren gazetecilerimize Allah?tan rahmet diliyorum."
Siyaset
Demokratik Toplumda Basın Özgürdür
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Murat Eryılmaz: Bu Ülkeye Borçluyum
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Gülay Deveci: Gür ve Güçlü Sesle Türk Kadınını Temsil Edeceğim
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
Türk Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu: Beni Linç Edeceklerdi