26 Mart'ta yürürlüğe giren Çek Kanunu kapsamında çek mağduru binlerce esnaf cezaevlerinden tahliye oldu. Kovid-19 salgını dolayısıyla ticari faaliyetleri sekteye uğrayan çok sayıda esnaf, kanun uyarınca üç ay içinde ödemesi gereken ilk taksitlerini ödeyemez hale geldi.
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ilk taksit ödeme süresinin yılsonuna kadar uzatılması için bir kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığı'na sundu.
TEKRAR CEZAEVİNE GİREBİLİR
Teklifinin gerekçesine değinen CHP'li Hancıoğlu, şöyle konuştu; "Kanuna göre hükümlü, tahliye tarihinden itibaren en geç üç ay içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödemek, kalan kısmını üç aylık sürenin bitiminden itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitle ödemekle yükümlü kılınmıştır. Birçok işyerinin kapandığı/iş yapamaz duruma düştüğü böyle bir dönemde, alacaklarını tahsil edememesinden kaynaklı olarak işleri bozulan, ödeme güçlüğü yaşayan ve buna bağlı olarak çeklerini ödeyemedikleri için hapis cezası alan kişilerin, 3 ay gibi kısa bir sürede çek bedelinin onda birini, kalan bölümünün de 15 taksitte ödemesi neredeyse imkânsız hale gelmiştir."
Milletvekili Hancıoğlu, taksit ödeme süresine ilişkin yeni bir düzenleme yapılmadığı takdirde üç aylık süre sonunda, yani Haziran ayı itibariyle binlerce esnafın yeniden cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, ilk taksit ödeme süresinin yılsonuna kadar uzatılması gerektiğini savundu.
Siyaset
Çek Kanunu Değişmezse Esnaf Yine Hapse Girebilir
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
26 Mart'ta yürürlüğe giren Çek Kanunu kapsamında çek mağduru binlerce esnaf cezaevlerinden tahliye oldu
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Murat Eryılmaz: Bu Ülkeye Borçluyum
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Gülay Deveci: Gür ve Güçlü Sesle Türk Kadınını Temsil Edeceğim
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
Türk Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu: Beni Linç Edeceklerdi