Çarşamba Ovası'nda bolça ekilen biber, domates, salatalık gibi ürünlerin hasadı başladı. Şeker pancarında ise beklenenden fazla üretim var. Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, "Üretici bu sene para kazanacak" dedi
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Çarşamba Ovası'nda üreticilerin tarlalarında ve bahçelerinde ürettikleri ürünlerin hasadına başladığını ile getiren Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, biber, domates, salatalık gibi ürünlerin olgunlaşmaya başladığını söyledi.
ÇİFTÇİ BU SENE KAZANACAK
Sebzelerin dökümünün iyi olduğunu gördüklerini belirten Aydemir, "Çarşamba Ovası'nda şu anda 2 bin 100 dönüm dolmalık biber, 2 bin 600 dönüm sivri biber, 2 bin 200 dönüm çarliston biber ekimi var. Bunun yanı sıra 2 bin 300 dönüm patlıcan, 4 bin 80 dekar fasulye, 1 bin 500 dekar barbun fasulye, 2 bin 400 dönüm domates ekimi var. Üreticilerimiz geçen yıla göre daha fazla alanda ekim gerçekleştirdi ve ürün çeşitliliği var. Üreticilerimizin bu sene ürettikleri ürünlerde para kazanacaklarına inanıyoruz" dedi.
"Şu anda Türkiye'den dünyaya turşu ihracatında yüzde 40 artış var" diyen Aydemir, "Turşu bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bu artış gayet normal ve bu turşuluk sebzelerin üretimini yapan üreticilerimize de muhakkak yansıyacak" şeklinde konuştu.

40-50 BİN TON ŞEKER PANCARI BEKLİYORUZ
Çarşamba Şeker Fabrikası'nın tekrar faaliyete geçirilmesiyle üreticilerin şeker pancarı ekimi gerçekleştirdiğini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "5 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi oldu. 30 bin ton hedefimiz vardı ancak Çarşamba’da bu sene şeker pancarı çok güzel oldu ve Allah'tan bir şey olmazsa 40-50 bin ton şeker pancarı hasadı gerçekleşecek."
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Çarşamba Ovası'nda üreticilerin tarlalarında ve bahçelerinde ürettikleri ürünlerin hasadına başladığını ile getiren Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, biber, domates, salatalık gibi ürünlerin olgunlaşmaya başladığını söyledi.
ÇİFTÇİ BU SENE KAZANACAK
Sebzelerin dökümünün iyi olduğunu gördüklerini belirten Aydemir, "Çarşamba Ovası'nda şu anda 2 bin 100 dönüm dolmalık biber, 2 bin 600 dönüm sivri biber, 2 bin 200 dönüm çarliston biber ekimi var. Bunun yanı sıra 2 bin 300 dönüm patlıcan, 4 bin 80 dekar fasulye, 1 bin 500 dekar barbun fasulye, 2 bin 400 dönüm domates ekimi var. Üreticilerimiz geçen yıla göre daha fazla alanda ekim gerçekleştirdi ve ürün çeşitliliği var. Üreticilerimizin bu sene ürettikleri ürünlerde para kazanacaklarına inanıyoruz" dedi.
"Şu anda Türkiye'den dünyaya turşu ihracatında yüzde 40 artış var" diyen Aydemir, "Turşu bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bu artış gayet normal ve bu turşuluk sebzelerin üretimini yapan üreticilerimize de muhakkak yansıyacak" şeklinde konuştu.

40-50 BİN TON ŞEKER PANCARI BEKLİYORUZ
Çarşamba Şeker Fabrikası'nın tekrar faaliyete geçirilmesiyle üreticilerin şeker pancarı ekimi gerçekleştirdiğini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "5 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimi oldu. 30 bin ton hedefimiz vardı ancak Çarşamba’da bu sene şeker pancarı çok güzel oldu ve Allah'tan bir şey olmazsa 40-50 bin ton şeker pancarı hasadı gerçekleşecek."