Atakum Sahilindeki Mescit Alanı Yine Davalık Kent Haberleri

Atakum Sahilindeki Mescit Alanı Yine Davalık

Hazır

Tahmini okuma süresi: 1 dakika

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir tarafı alkollü restoran önü ise denize girilen kumsala bakan alana mescit yapmak için kazı çalışmalarına başladı. Bölge halkı, alanın mescide uygun olmadığını belirterek, konuyu yargıya taşıdı.

Atakum sahilinde merhum eski SBB Başkanı Mustafa Demir döneminde yapımına başlanan Yalı Kafe'nin ön cephesine inşa edilen mescit yapısı, Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı bulunarak ruhsatı iptal edilmiş ve yıkılmıştı. Belediye, Çobanlı İskelesi'nin karşısında bulunan alanda mescit yapmak için çalışmalara başladı.

Mescidin yapılacağı alanın bir yanı içkili restoran ön cephesi ise vatandaşların denize girdiği kumsal olarak dikkat çekiyor. Avukat Fatih Akdeniz, yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurduklarını söyledi. Akdeniz, "Kıyı Kenar Kanunu'na göre denize 20 metre yakın olan alana yapı yapılamıyor" dedi. 

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap